Post image for Hrana iz predgrađa

Hrana iz predgrađa

by Gogo on November 20, 2013

in Tasty adventures,Various

U petak 22. studenog UN proglašava 2014. godinu malih obiteljskih gospodarstava. Da bismo to dostojno obilježili, Manjada i Taste of Croatia uključuju se u nacionalnu akciju pod vodstvom Sunčane Pešak iz Zelene mreže aktivističkih grupa, i u

nedjelju 24. studenog 2013. s početkom u 10.00h
na parkiralištu Marsovo Polje

u blizini bivše pulske mljekare i gradskog stadiona

organiziraju posjet trima obiteljima iz predgrađa Pule koji za sebe i/ili za daljnju prodaju uzgajaju svoju hranu, ulje, vino… Cilj je osvijestiti građane da u njihovoj neposrednoj blizini postoje ljudi koji iako pripadaju relativno mlađoj generaciji smatraju da je moguće biti seljak iz predgrađa, da je to plemenito zanimanje, i da je moguće uz malo truda postići da njihovi proizvodi postanu prepoznatljivi i traženi među lokalnim stanovništvom.

Da u cijelu tu priču unese jedan gastronomski moment ali i upozori na tone voća u urbanim vrtovima koje svake sezone propadnu, Manjada će sa sobom ponijeti i par nenabavljivih delicija koje je, po tradicijskim receptima s jadranske obale, napravio isključivo iz plodova njegovog vrta. Znate li što je to varenik a što se može napraviti od šipka, malvazije, žižula i grožđa fragola što često trunu po našim vrtovima?

Klarino carstvo Plan ture:

Turu ćemo započeti posjetom jednog proizvođača kravljeg sira i skute, potom otići u dom vedre obitelji iz Galižane koja se ponosi slobodnim uzgojem kokoši i patki a za kraj odlazimo do 24-godišnjeg Ivana Marčete u Valbandon, koji nije samo vješt vinar već je njegova obitelj najveći proizvođač povrća u južnoj Istri. Trajanje ture je oko 3.5 h.

Savjetujemo:

Obući ležernu odjeću i obuću koju vam nije žao umazati s blatom jer nećemo dozvoliti da nas obilne kiše spriječe u obilasku štala i vrtova! Prijevoz će biti osobnim automobilima. Očekuje se da u vaše vozilo, ako to bude potrebno, primite ostale sudionike s ciljem da se putuje s minimalnim brojem vozila.

 

Broj mjesta je ograničen pa vas molimo da se predbilježite za turu na slijedeći email i pritom navedite mislite li doći s autom: goran.zgrablic@tasteofcroatia.org

Vidimo se!

PS: Bit će i Taste of Croatia majci i pregača!

Stara korta u Galižani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Previous post:

Next post: